perjantai 29. marraskuuta 2013

No More BadHair-Days!

Monesti kuulee että hiukset ei pysy kiharallaan, vaikka kuinka vetäis kunnolla lakkaa päälle. Tai että hius ei pysy suorana edes päivää, vaikka juuri ennen suoristusta käytetään asianmukaiset tuotteet ja päälle vielä hyvä lakka.  Tässä blogitekstissä on koottu muutamia hyväksi havaittuja vinkkejä, kestäviin kiharoihin/suoristuksiin juuri sinun arkeasi helpottamaan.

 

Usein unohdetaan se, että hiusten laittaminen aloitetaan periaatteessa jo ihan siellä kotosalla suihkussa käydessä, sillä hetkellä kun peset hiukset ja päätät minkä shampoon hiukseen viet. Jos tavoitteena on ilmava ja muhkea kiharapilvi, viet suihkussa silottavat tuotteet hiukseen ja vielä ennen föönausta vähän öljyä tai jotain muuta silottavaa tuotetta, niin se nyt on lähes selvää ettei se hius pysy kiharalla vaikka minkälaisella raudalla sen kiharan siihen hiukseen tekisi. Ei se hiuslakka siinä pinnalla ihmeitä tee, jos pohjalla olevat tuotteet on tarkoitettu silottamaan hiusta. 

 

Alla muutamia vinkkejä, kuinka saadaan aikaan kestävä kihara/suorahius, oikeanlaisia tuotteita apuna käyttäen.


Curly Curls


 Step1: PESE & HOIDA
Kestävän kiharan saavuttamiseksi, suosittelen siis aloittamaan hiustenlaiton pesemällä ne volyymia ja rakennetta tuovilla tuotteilla. Kuvassa L'ANZA:n tuotesarjasta Healing Volume thickening shampoo(36€)& thickening hoitoaine(36€).



Thickening shampoo poistaa ylimääräisiä öljyjä hiuspohjasta ja hiuksesta, jotka latistavat hiusta. Thickening hoitoaine lisää hiuksen tiheyttä, ravitsemalla hiustuppea sekä antaa huomattavan volyymin ja tuuheuden, lisäten samalla kiiltoa. Molemmat tuotteet soveltuvat päivittäiseen käyttöön ja tuotteiden bambu-uute lisää jokaisen hiuksen ympärysmittaa sisältäpäin, tehden hiuksista paksummat. Vahvistaa hiuksia jopa 60%.

Step2: KUIVAA & MUOTOILE
Ennen föönausta hiukseen on hyvä viedä tukea, rakennetta ja volyymia tuova tuote joka ei kuitenkaan tee hiuksesta tahmeaa ja hankalasti käsiteltävää. Hyvänä vaihtoehtona KevinMurphyn Hair Resort Spray(27€). Spray suihkutetaan kosteaan hiukseen, ennen hiuksen kuivaamista (voit antaa hiuksen myös kuivua itsestään). Suihke sopii kaikentyyppisille hiuksille, on täysin öljytön, painoton sekä tuo hiukseen runsaasti volyymia ja rakennetta. Ps. Jos hiuksesi latistuvat helposti, älä käytä mitään öljyä sisältäviä tuotteita kiharan alla.

Step3: KIHARRA & VIIMEISTELE
Nyt on siis pohjalla jo kiharaa tukevat hoitotuotteet, sekä yksi volyymia ja rakennetta tuova muotoilutuote. Vielä ennen kiharrusta, jokaiseen osioon suihkaus SexyHairin raudan alle tarkoitettu muotoilusuihketta. Soya Want Flat Hair - Hot Iron Spray(23€). Tuote on suunniteltu nimenomaan muotoiluraudalla työskentelyyn, oli tavoitteena sitten kihara tai suora. Sisältää lämpösuojan, tuo kiiltoa ja lupaa koko päivän kestävän tuen. Kiharra hius pienissä osioissa, suihkauta tuotetta jokaiseen osioon. Loppusilauksena hiuslakkaa, jos tarve vaatii, kiharrettu hius on kauniimpi kun se ei ole täysin lakalla kovetettu :) Hiuslakoissakin on eri vaihtoehtoja juuri niiden käyttötarkoituksen takia. Joustavat lakat sopivat kiharalle hiukselle ehdottomasti parhaiten.


Super Straight


Step1: PESE & HOIDA
Jos siis tavoitteenasi on saada pörröinen hius kesytettyä ja aiot suoristaa hiukset föönauksen jälkeen, valitse hiusten pesuun silottavat/suoristavat tuotteet. Hyvät tuotteet ovat mm. L'ANZA:n Keratin Healing Oil shampoo(39€)& Healing Oil hoitoaine(39€). Tuotteissa on Phyto IV Complex-kasviöljy-yhdistelmä, joka ravitsee hiusta tehokkaasti. Täysin sulfaatiton, parabeeniton, gluteeniton ja natriumkloriditon koostumus. (Keratin Healing Oil -hoitotuotteet eivät sovi pidennyshiukselle).



Step2: KUIVAA & MUOTOILE
Ennen föönausta hiukseen viedään L'ANZAN Keratin Healing Oil(42€) -treatment hiusöljy. Pieni määrä tuotetta, kohdistettuna nimenomaan sinne kuivaan ja pörröiseen osaan hiuksesta - eli pituuksiin ja latvaan.
Harjaa hiukset läpi ja föönaa hiukset lapioharjan avulla! Pöllytä ensin koko hiukset lähes kuiviksi, käy lopuksi harjan kanssa koko hiukset läpi pienemmissä osioissa. Näin saat jo föönatessa silotettua hiusta.

Step3: SUORISTA & VIIMEISTELE
Vielä ennen suoristamista, jokaiseen osioon suihkaus SexyHairin raudan alle tarkoitettu muotoilusuihketta. Soya Want Flat Hair - Hot Iron Spray(23€). Sisältää lämpösuojan, tuo kiiltoa ja lupaa koko päivän kestävän tuen. Käy hiukset pienissä oisioissa läpi suoristusraudalla, aloita niskasta ja etene ylöspäin. Mitä pörröisempi/luonnonkiharampi hius on, sitä pienemmissä osioissa hius kannattaa suoristaa. Näin saat aikaan kestävämmän lopputuloksen. Vain kevyttä hiuslakkaa, jos tarvitsee, suorakin hius näyttää kauniimmalta liikkuvaisena.


********


Missä Sinä olet tänään Pe 29.11? Naisillassa tietenkin!

Tänään on illalla studio Moven tiloissa Kauppakatu 6a Nais-ilta.
Tule ihmeessä piipahtamaan, jos vain suinkin pääset paikalle. PRIME on myös mukana tapahumassa.

Tervetuloa viettämään ansaittua hemmotteluhetkeä Muodin & Kauneuden parissaa.
Ota ystäväsi mukaan PE 29.11 klo. 17.00 alkaen.
Luvassa myös Studio Moven lumoava tankotanssiesitys, pirteä tanssiesitys ja Studio Facen muotinäytös, jossa esitellään Muodin ykkösasut klo. 18.30 alkaen.


Terveisin; Eveliina



1 kommentti: